קונדילומה – זה מה שאתם חייבים לדעת על היבלת המדבקת

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

קונדילומה

קונדילומה היא סוג של יבלת, שמופיעה על פי רוב באיברים המוצנעים של גברים ונשים גם יחד. האם קונדילומה זה כואב? עד כמה זה מסוכן ואיך נדבקים? אילו טיפולים מציעה לכך הרפואה המודרנית – כל מה שרציתם לדעת.

האם קונדילומה נחשבת למחלת מין?

במובן מסוים, בהחלט אפשר להתייחס אל קונדילומה בתור מחלת מין. יתר על כן, שימוש באמצעי מניעה כגון קונדומים לא יכול למנוע את ההדבקה. מדובר ביבלות

קונדילומה

מדבקות מאוד, אשר בדרך כלל עוברות מאדם אחד לשני במהלך יחסי המין. אפשרי כי הקונדילומות תופענה בקבוצה או כיבלת בודדת. אך זו טעות להניח שרק אם מופיע יבלת באיברי המין זו קינדילומה. ישנן יבלות מטיפוסים שונים והמחלה הזו עלולה להופיע לא רק בנרתיק האישה או על גבי הפין של הגבר. ידועים מקרים שבהם אובחנו הנגעים הללו גם במפשעה, סמוך לפי הטבעת ובאזורים סמוכים.

האם קיים קשר בין קונדילומה לבין סרטן?

נמצא קשר ישיר בין אותן היבלות שתיארנו לבין נגיף שנקרא פפילומה. מחקרים מגלים כי נגיף מסוג זה מעורב גם במקרים מסוימים של סרטן הפוגע בנשים (סרטן הרחם). עם זאת, רופאים מסבירים כי ישנם זנים רבים של נגיף הפפילומה ואין תמימות דעים לגבי רמת הסיכון. מחקרים נוכחיים מצאו כי נגיף HPV, הפפילומה, שקשור עם סרטן הינו בדרך כלל אחר מזה שגורם לקונדילומה. מעריכים כי יותר מחמישה מכל עשרה אנשים פעילים מינית נושאים את הנגיף ולמעשה, רבים כלל לא מודעים לכך. במידה וגבר או אישה נשאים של כמה סוגים של נגיף זה, הם עשויים להיות בקבוצת סיכון מסוימת לסרטן ולצורך השקט הנפשי, ניתן לבצע אבחון רפואי.

האם קונדילומה היא מחלה כרונית או זמנית?

לא ידועה הסיבה לכך, אולם ישנם אנשים ואפילו לא מעטים שמחלימים באופן ספונטני, כלומר ללא שום טיפול. קשה להתייחס למחלה הזאת באופן גורף בתור מחלה כרונית מבחינה סימפטומטית, אך היא בהחלט יכולה להיות כרונית. ישנם כאלה שאם לא יקבלו טיפול מתאים, היבלות לא תיעלמנה. יתר על כן, אם מסירים את היבלות, בצורות שנסביר מיד, הן יכולות לחזור בעתיד.

במידה ולאחר תקופה של כמה חודשים, הבעיה לא חולפת מעצמה, לרפואה המודרנית יש כמה פתרונות וסוגי טיפול בקונדילומה. ישנן משחות ותכשירים שמורחים על היבלות. במידה וזה לא עוזר או שכמות היבלות מרובה, ניתן לקבל טיפולים מסוג אחר. הטיפולים הללו כוללים הסרה בהליכים שתוקפים את היבלת בצורה ישירה. לדוגמא, ניתוח בלייזר או הסרה בטכניקה של הקפאה על ידי חנקן נוזלי.

האם ומי צריך להתחסן?

היקף ההדבקה בכל זני הפפילומה ביחד רחב ביותר. בשל הסיכון להתפתחות סרטן צוואר הרחם וסוגי סרטן אחרים, ישנם רופאים הממליצים להתחסן. החיסון הינו בעל משמעות רק כאשר מדובר באדם שלא נדבק בנגיף (בזן הספציפי שעבורו ניתן החיסון). חשוב לציין כי קונדילומה בפני עצמה לא בהכרח גורמת לאי נוחות או לסימפטומים מורגשים. לעיתים עשויים לחוש באזור צריבה, גירוד ואי נוחות. עם זאת רבים לא מרגישים דבר. התלונה המרכזית בקרב הסובלים מקונדילומה מתקשרת עם אי הנוחות האסתטית. בנוסף, קיימת אי הנוחות בשל החשש מהדבקה של פרטנרים מיניים.

החיסונים הקיימים מותאמים בעיקר לזני הפפילומה המסוכנים יותר. הם יכולים להקטין בקרב מי שלא נדבק קודם לכן בנגיף גם את הסיכוי להופעת היבלות. על מנת להקטין את הסיכון להתפתחות מחלה ממארת, מומלץ כיום בעיקר לנשים לעבור בדיקה תקופתית מדי מספר שנים. הבדיקה יכולה לבדוק מתי ישנה התפתחות של תאים ממאירים באזורים המועדים לסיכון כגון צוואר הרחם.

מקורות ולקריאה נוספת:
https://www.uptodate.com/contents/condylomata-acuminata-anogenital-warts-management-of-external-condylomata-acuminata-in-men#:~:text=First%2Dline%20patient%2Dapplied%20therapies%20include%20imiquimod%2C%20podophyllotoxin%2C,%2C%20electrosurgery%2C%20and%20laser%20therapy.
https://emedicine.medscape.com/article/781735-medication
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/genital-warts/diagnosis-treatment/drc-20355240

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו