בדיקת פאפ

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בדיקת פאפבדיקת פאפ היא בדיקה המתבצעת לגילוי של סרטן צוואר הרחם. במהלך הבדיקה, אוספים באמצעות מטוש מספר תאים מצוואר הרחם, ושולחים למעבדה בה מאפיינים את התאים וקובעים האם מדובר בתאים תקינים או שקיים חשד לסרטן צוואר הרחם.

סרטן צוואר הרחם הוא מחלה נפוצה ביותר המופיעה בנשים צעירות ומבוגרות, וגילוי מוקדם שלו באמצעות בדיקת פאפ מאפשר ריפוי למחלה. ולכן, למרות שמדובר בבדיקה לא נעימה, חשוב לבצע אותה על פי הנחיות הרופא ולטפל במחלה במידת הצורך.

מי צריכה לעבור בדיקת פאפ?

בדיקת פאפ היא בדיקה המומלצת על ידי רוב הרופאים אחת לשנתיים מגיל 21, ואחת לשלוש שנים לנשים מעל גיל 30. במידה וקיימים גורמי סיכון אחרים, יכולים הרופאים והמטופלות להחליט על בדיקה בתדירות גבוהה או נמוכה יותר. כמו כן, כל בדיקה כזו צריכה להתלוות לבדיקת אגן שגרתית, במטרה לזהות בעיות נוספות במערכת הרבייה.

הנחיות לביצוע הבדיקה

על מנת להבטיח שתוצאות הבדיקה יהיו מהימנות ככל שניתן, קיימות מספר הנחיות:

  • ביצוע הבדיקה תוך 10 עד 20 יום מתחילת המחזור החודשי.
  • לא להשתמש בקוטלי זרע יומיים לפני הבדיקה – הנחיה זו כוללת שימוש בקונדומים המכילים קוטלי זרע או כל סוג אחר חומר המוכנס לתוך הנרתיק.
  • לא לבצע את הבדיקה במקרים של חשד לדלקת – במידה ומופיע כאב נרתיקי, או שקיים חשד אחר לדלקת נרתיקית יש לדחות את הבדיקה למועד מאוחר יותר.

האם קיים סיכון בבדיקת פאפ?

בדיקת פאפ היא בדיקה בטוחה יחסית, אשר כלל לא מסוכנת ולא כוללת סיבוכים. מלבד כאב קל ותחושת אי נוחות, הבדיקה מתבצעת בקלות רבה, ותוך מספר דקות מסתיימת.

יש לציין שלעתים, בגלל כשלים בביצוע הבדיקה או בעיות בתוכן הדגימה, ייתכן שיופיע מצב הנקרא False negative – מצב בו התשובה שלילית (כלומר לא מזהים תאים שאינם תקינים) אך בפועל יש תאים כאלה בצוואר הרחם, ומתחיל להתפתח תהליך סרטני.

מקרים אל קורים במידה ולא נאספו מספיק תאים בדגימה או שמרכיבי דלקת ודימום מפריעים לפענוח הבדיקה.

תוצאות הבדיקה

תוצאות בדיקת הפאפ יכולות להיות שליליות, המציינות שאין תאים לא תקינים בדגימה וחיוביות, אשר מציינות את כך שקיימים בדגימה תאים שאינם תקינים. תאים פתולוגיים מוגדרים כתאים בעלי מראה לא תקין או תאים בעלי התפתחות לא תקינה.

יש לזכור שתוצאה חיובית לא אומרת שהנבדק חולה בסרטן צוואר הרחם, אלא שיש צורך בבירור מתקדם יותר. כל תוצאה שאינה שלילית דורשת התאם בירור בהתאם לאופי התאים בדגימה. סוגי התוצאות של הבדיקה הם:

  • ASCUS – undetermined significance Atypical squamos cells – תוצאות הדורשות בדיקה חוזרת תוך 6 חודשים או בדיקת קולפוסקופיה.
  • ASCH – Atypical squamous cells כאשר לא ניתן לשלול שינויים המרמזים על תהליך טרום סרטני. בדרך כלל המשך הבירור הוא על ידי קולפוסקופיה.
  • AGUS – Atypical glandular cells of undetermined significance  – שינויים בתאים הבלוטיים של צוואר הרחם, אשר דורש בירור על ידי קולפוסקופיה.
  • LGSIL – Low grade squamous intraepitheilial lesion – מצב בו קיימים תאים אשר אינם תקינים המרמזים על תהליך ממאיר. במקרה זה ממשיכים את הבירור על ידי קולפוסקופיה וביופסיה בהתאם לצורך.
  • HGSIL – High grade squamous intraepithelial lesion – שינויים חריפים יותר בתאי האפיתל של צוואר הרחם, אשר גם כן יכולים להעלות חשד לסרטן צוואר הרחם ודורשות בירור נוסף.
  • CIN – Cervical intraepithelial neoplasia – מצב טרום ממאיר אשר במקרים רבים הופך בסופו של דבר לגידול סרטני, אשר דורש גם כן בירור בהתאם.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו