שטיפת זרע למניעת איידס בעובר

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

איידס היא מחלה שנגרמת על ידי הדבקה בנגיף שנקרא HIV. מדובר על מחלה קשה מאוד שמועברת ביחסי מין או בעירוי דם נגוע שנכון לכתיבת שורות אלו היא חשוכת מרפא. לפי ההערכות המחקריות העדכניות ביותר בשלושים השנים האחרונות, הלכו לעולמם לא פחות מעשרים וחמישה מיליון בני אדם כתוצאה מהמחלה, ולמעשה היא עדיין קוטלת מיליוני בני אדם ברחבי העולם מדי שנה.שטיפת זרע

מה היא שטיפת זרע למניעת איידס בעובר?

בניגוד לעבר, כיום אחוזי התמותה כתוצאה ממחלת האיידס נמוכים מאוד בעולם המערבי. זאת בעקבות פיתוח של תרופות שבכוחן להפוך את המחלה הקשה והקטלנית למחלה כרונית שניתן לחיות עמה יחסית בשלום ואף להגיע לגיל מופלג חרף ההדבקה.

עם זאת, במקרים בהם גבר שחולה באיידס מעוניין להביא ילד לעולם, מן הסתם ברצונו למנוע את קיום המחלה בצאצאים שלו. לצורך כך בא לעולם הליך מיוחד שנקרא שטיפת זרע שמטרתו להעלים את הנגיף מתאי הזרע של החולה על מנת שיוכל להביא לעולם צאצא שלא נושא את הנגיף.

באופן עקרוני לא תאי הזרע מכילים את הנגיף כי אם נוזל הזרע. אי לכך בטכניקת שטיפת הזרע, תאי הזרע עצמם מופרדים באופן מלאכותי מנוזל הזרע וממרכיבים נוספים שמצויים בזרע שעלולים להיות מזוהמים בנגיף. על ידי הפרדת הזרעים משאר המרכיבים מונעים את האפשרות שייולד תינוק חולה באיידס ומונעים את האפשרות שהמחלה תעבור לאם.

השלבים השונים של תהליך שטיפת זרע

  • הבדיקות הרפואיות – כיום ידוע שלא כל אדם יכול לעבור את התהליך. אי לכך לפני שניגשים לביצוע ההליך הרפואי המיוחד הזה, יש לבצע לבני הזוג סדרה מקיפה של בדיקות שמטרתן לבדוק את מידת ההתאמה שלהם לביצוע ההליך. בין היתר נבדקת מידת הפוריות של הגבר והאישה, נוכחות של מחלות אחרות שעלולות להפריע לקיום התקין של ההליך כמו למשל צהבת על סוגיה השונים ועוד.
  • גיוס הכספים – מאחר ותהליך שטיפת הזרע אינו ממומן על ידי קופות החולים בישראל, הרי שאחד השלבים החשובים ביותר לאורך הדרך הוא השגת הכספים הדרושים למימון התהליך. מדובר על פרוצדורה שעלותה בצדה.
  • התחלת התהליך – כאשר מקבלים את אישור הרופא לכך שהזוג מתאים לעבור את ההליך של שטיפת הזרע ולאחר שגויסו הכספים הדרושים, לוקחים זרע מהגבר (על ידי שאיבה כירורגית או על ידי אוננות), מעבירים את הדגימה לשטיפה ומפרידים את תאי הזרע מכל מרכיב אחר. בשלב הבא ממצים את תאי הזרע, מבודדים את התאים הפעילים ביותר ומבצעים לתאי הזרע הפעילים בדיקות שונות שמטרתן לאשר כי אכן הם לא מכילים את נגיף האיידס. לאחר מכן, מבצעים את תהליך ההזרעה המלאכותי שיכול לכלול גם טיפול הורמונלי על מנת להגדיל את סיכויי ההצלחה שלו.

מה הם סיכויי ההצלחה של ההליך?

ראשית חשוב לציין כי על אף שמדובר על הליך מוצלח יחסית, הרי שאין לו עדיין מאה אחוזי הצלחה. כך למשל במחקר שנערך בשנת 2005 באיטליה, נמצא שמתוך 567 זוגות שעברו את ההליך, 298 בלבד הצליחו להשיג היריון ומתוכם רק 224 הצליחו להביא לעולם צאצא.

סך הכול לאורך ההיסטוריה בוצעו למעלה מחמשת אלפים טיפולים מסוג זה בעקבותיהם נולדו למעלה מאלף צאצאים בריאים לחלוטין. מדובר כיום על הדרך היחידה שבה גבר שנושא את הנגיף יכול להביא לעולם צאצא שלא נושא את הנגיף.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו