טיפול בקונדילומה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

טיפול בקונדילומה

קונדילומה הן יבלות שמופיעות על פי רוב על אברי המין או בסביבתם. מקור היבלות הללו הוא בנגיף הפפילומה האנושי. עם זאת חשוב לדעת שלא רק נשים סובלותטיפול בקונדילומה מקונדילומה אלא גם גברים. אמנם המקור למחלה הוא נגיף ממשפחת הפפילומה, אך כזה שנחשב לזן פחות מסוכן מזה שמעורב עם עליית הסיכון לסרטן. לצד חיסון שמונע הידבקות, הטיפול היעיל הינו מכמה סוגים אפשריים.

מדוע זה חשוב לטפל בקונדילומה?

היבלות עצמן נחשבות למדבקות ביותר. כלומר, סיבה טובה לטפל בהן היא על מנת למנוע הדבקה. ההדבקה מתרחשת במהלך יחסי מין ושיעורה גבוה ביותר. חשוב לדעת שמכיוון שהנגעים מופיעים לעיתים בסביבת איברי המין, שימוש באמצעי מניעה כגון קונדומים יעיל רק באופן חלקי. זאת ועוד, לא תמיד ההסרה של הנגעים הופכת את הנשא לבלתי מדבק. יתכן מאוד שבגופו של מי שעבר טיפול עדיין קיים הווירוס, בצורה א – סימפטומטית. הטיפול עצמו למי שכבר נדבק נועד להתמודד עם אי נוחות אסתטית. חלק ניכר מהאנשים לא מרגישים כלל ביבלות, הן לא כואבות, לא מגרדות. כאשר קיימת אי נוחות פיזית, הרי שהסיבה לטפל כפולה – טיפול בעניין האסתטי (שלרוב חשוב גם לזוגיות) והיפטרות מגירוד מציק. חשוב להעיר שקיים חיסון שניתן לרוב כנגד הפפילומה ועליו נסביר בקצרה בהמשך.

שימוש חיצוני בתכשירים רפואיים

קונדילומה עשויה להופיע בצורה נקודתית או יותר מפושטת. היבלות מופיעות לעיתים על הפין, על שק האשכים, סמוך לפי הטבעת, באזור הנרתיק בנשים. הטיפול המקובל הינו על ידי מתן של תכשירים רפואיים. מדובר במשפחה של תכשירים ומשחות שאותם מורחים על האזור הנגוע. הטיפול יעיל למדי, במיוחד באותם המקרים שבהם מספר היבלות יחסית לא רב. חשוב להוסיף ולומר כי שליש עד מחצית מהאנשים למעשה יחוו הטבה משמעותית ללא צורך במשחות אלא פשוט בזכות מערכת החיסון. מערכת החיסון נלחמת בנגיף ועם הזמן, היבלות נעלמות. במידה ולאחר שבועות או חודשים אין הטבה, כדאי להתייעץ עם רופא בעניין זה. יש משחות בעלות אפקט חיצוני ואחרות מפעילות גם את מערכת החיסון.

מה ניתן לעשות במידה והתכשירים לא עוזרים?

תכשירים לטיפול בקונדילומה משיגים תוצאות טובות, אך אין הצלחה של מאה אחוזים. במקרים שבהם כמות היבלות מרובה או שהן לא מגיבות לטיפול, ישנן גישות נוספות. גישה אחת היא לבצע הסרה על ידי טיפול בחנקן נוזלי. ההקפאה של הרקמה מחסלת את היבלת. טיפול אפשרי מסוג אחר נעשה על ידי לייזר רפואי. גם כאן, מסירים את הרקמה הלא רצויה בצורה נקודתית וטובה למדי.

האם הטיפולים הם חד פעמיים או מתמשכים?

לעיתים הטיפולים שהצגנו ניתנים באופן חד פעמי והבעיה איננה חוזרת על עצמה. עם זאת, ישנם מטופלים שאצלם הנגיף העקשני לא עוזב את הגוף גם לאחר הסרת היבלות. קיים סיכוי, גם אם זה לא קורה תמיד, שהיבלות תחזורנה. הנגיף עשוי לשכון בגוף ללא סימפטומים נראים לעין (למעשה כך קורה במרבית האנשים שנדבקו בזני הפפילומה). במידה והבעיה חוזרת לאחר תקופה מסוימת, ניתן לחזור על הטיפול.

ומה באשר לחיסון לקונדילומה? מתי הוא יכול לעבוד?

בניגוד לעבר, כיום חלק מהחיסונים הניתנים כנדר הידבקות בפפילומה כוללים יותר זנים וכן כאלה שעלולים לגרום ליבלות. יעילות החיסונים הללו גבוהה מאוד ומוערכת בכ-95 אחוזים. החיסונים יכולים להינתן לנשים ולגברים גם יחד. ההמלצה היא לחסן בעיקר נערים ונערות לפני גיל יחסי המין, שכן לאחר הדבקה לחיסון אין כל כך משמעות. החיסון אושר לשימוש והוא בטיחותי גם בגילאים צעירים (אפילו למטה מגיל 10 שנים).

מקורות ולקריאה נוספת:
https://www.uptodate.com/contents/condylomata-acuminata-anogenital-warts-management-of-external-condylomata-acuminata-in-men#:~:text=First%2Dline%20patient%2Dapplied%20therapies%20include%20imiquimod%2C%20podophyllotoxin%2C,%2C%20electrosurgery%2C%20and%20laser%20therapy.
https://emedicine.medscape.com/article/781735-medication
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/genital-warts/diagnosis-treatment/drc-20355240

אולי יעניין אותך גם:

פצע באיבר המין הגברי

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו