מדבקות למניעת הריון הן מדבקות עור בעובי של סנטימטר ושלושה רבעים, המורכבות משלוש שכבות, ומכילות את ההורמונים אסטרוגן ופרוגסטין המשובצים בשכבת הדבק ומונעים ביוץ. כלומר, השחלות אינן משחררות ביצית מידי חודש ובכך נמנעת אפשרות כניסה להריון.
ניתן להתקין את המדבקות על העור, באזור הבטן התחתונה, הישבן או פלג הגוף העליון, אך לא על החזה. הן משחררות לאט הורמונים במשך שבוע, המונעים ביוץ ומעבים את ריר צוואר הרחם, ובכך נחסמת אפשרות כניסת הזרע לרחם. יש להחליף את המדבקות אחת לשבוע, ולאחר שלושה שבועות מופיע המחזור החודשי, ללא שימוש במדבקות.
אופן השימוש במדבקות
חוברת המידע הרפואי המגיעה עם כל חבילה חודשית של מדבקות, ממליצה על שינוי אזור הדבקת המדבקה על מנת שלא להציף את אותו אזור. באופן כללי, יש להחיל את המדבקה פעם אחת על כל אזור.
יש לפתוח את החבילה, לקלף את המדבקה מכיסוי הפלסטיק השקוף, וללחוץ אותה על האזור הנבחר לשימוש למשך עשר שניות. יש להחליף את המדבקה מידי שבוע, ולאחר שלושה שבועות להפסיק את השימוש ולהמתין להופעת המחזור החודשי. בסוף השבוע ללא השימוש במדבקה, יש להתחיל חבילה חדשה של מדבקות.
התחלת השימוש במדבקה, בחמשת הימים הראשונים לאחר המחזור החודשי, מגנה באופן מיידי מפני הריון. אך אם אישה מתחילה להשתמש במדבקה שישה ימים או יותר לאחר סיום המחזור החודשי, היא אינה מוגנת מפני הריון. נשים מסוימות משתמשות במדבקה ברציפות, ללא המתנה של שבוע ללא מדבקה, על מנת להימנע מהופעת המחזור החודשי, אם אישה מעוניינת בהליך זה, עליה להתייעץ תחילה עם הרופא.
אין להשתמש במדבקה על אזורים בעור בהם מוחל איפור, קרמים, משחות, אבקות או מוצרים אחרים, ואין להדביקן על עור אדום, מגורה או שרוט. אם המדבקה רופפת או מתנתקת במשך למעלה מיממה, יש להשתמש באופן מיידי במדבקה חדשה. בנוסף, יש צורך להשתמש באמצעי מניעה אחר לשם גיבוי, היות וניתן להיכנס להריון במהלך יממה זו. ככל שעובר הזמן בו אישה אינה משתמשת במדבקה, כך גוברים סיכוייה להיכנס להריון.
יתרונות וחסרונות
המדבקה היא בחירה אופטימאלית עבור נשים רבות, היות וניתן להשמש בה במהלך פעילות גופנית, כולל רחצה או שחייה. בנוסף, המדבקות יעילת ב-99% למניעת הריון, כאשר משתמשים בהן באופן נכון. הן מייתרות את הצורך בזכירת נטילת הגלולה היומית או החדרת התקן לפני קיום יחסי מין, והיות והן מכילת את אותם הורמונים, הן יעילות אף למניעת אקנה, התכווצויות רחם בעת המחזור החודשי ומונעות מחלה דלקתית של האגן, בדיוק כפי שעושה הגלולה.
יחד עם זאת, השימוש במדבקות אינו מומלץ לנשים בעלות משקל עודף, והן גורמות למספר תופעות לוואי כולל דימום בין תקופות המחזור החודשי, רגישות בשדיים ובחילות. חלק מהנשים עלולות לחוות תגובה עורית או גירוי במקום בו מותקנת המדבקה.
בשנת 2005, ה-FDA עדכן את יעילות השימוש במדבקות, וקבע כי הן מספקות מינון גבוה יותר של אסטרוגן בהשוואה לגלולה למניעת הריון, ולכן הן עשויות להגדיל את הסיכון להיווצרות קרישי דם. נשים שמשתמשות, או שוקלות להשתמש במדבקות למניעת הריון, צריכות להתייעץ עם הרופא לגבי סיכונים אלו. השימוש בהן אף כרוך בסיכוני לב וכלי דם, כולל התקף לב ושבץ מוחי.